Omgeving

De omgeving is die van het Franse platteland, met kleine dorpen en talloze riviertjes en meertjes. Onze chambre d'hôte ligt in het naar de rivier Indre vernoemde departement Indre.

Dit departement is nog onbekend voor het massatoerisme maar daardoor juist geliefd bij liefhebbers van rust en natuur. Dat natuurliefhebbers deze plek zo kunnen waarderen komt door de ligging in het regionaal natuurpark 'la Brenne' (Parc naturel regional de la Brenne). Dit park wordt gekenmerkt door zijn vele meertjes en geweldige vogelrijkdom.

Het natuurpark ligt op een plateau met meer dan 1200 meren en daarom wordt dit gebied ook wel het land van de duizend meren (pays des mille etangs) genoemd. Naast veel vismogelijkheden treft u in en rondom deze meren een grote rijkdom aan vogels, vlinders en libellen aan.
Een bosrijk landschap, met een mengeling van bos en kleinschalige landbouwgrond. Het is een paradijs voor sportvissers, kanoërs en wandelaars.

De streek heeft voor iedereen wel iets te bieden. Geniet er bijvoorbeeld van de kastelen, gezellige authentieke kleine stadjes en dorpjes, echte boerenmarkten, de vele brocantes of de fiets en wandelroutes.

Activiteiten

  • Golfen, Golf du Val de L'Indre
  • Paardrijden, naast de boerenhoeve is een manege waar je voor een dag onder begeleiding van een instructeur een tocht te paard maakt.
  • Kanoën op de Indre of Creuse
  • Zwemmen en andere vormen van watersport
  • Overal kan hier in natuurhelder water worden gezwommen. Zowel in kleine riviertjes als in de vele meren. Ook kun je er vaak waterfietsen of zeilbootjes huren. Een aantal meren bieden verschillende watersportfaciliteiten.
Meer Frankrijk aanbiedingen: